Menu
Ham-kaasmuffins
Ingrediënten
- 235 g zelfrijzend bakmeel
- 30 g basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 240 g geraspte cheddar
- 75 g ham, fijngesneden
- 1 ei, losgeklopt
- 2 dl melk
- 80 g boter, gesmolten
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bodems van 12 muffinvormpjes van 6 cm in met olie.
2. Zeef meel, suiker en bakpoeder in een kom en roer ham en kaas erdoor. Roer in een kleien ham ei, melk en boter goed dooreen. Giet dit mengsel bij het meelmengsel.
3.Roer met een vork tot alle droge ingrediënten net bevochtigd zijn. Het beslag moet vrij klonterig zijn.
4. Schep de vormpjes voor 2/3 vol met het beslag. Bak de muffins in 20-25 min goudbruin. Maak ze los met een spatel en zet ze op een taartrekje. Serveer ze warm.
Bron: Engselse muffins, scones en cakes- De Lantaarn