Appel-kaneelcake

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 35 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 03-08-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 180 g boter
  • 100 g bruine suiker
  • 1 citroen, geraspte schil van
  • 3 eieren
  • 135 g zelfrijzend bakmeel
  • 65 g volkorenbloem
  • 1 tl kaneel
  • 1,25 dl melk
  • 160 g rozijnen
  • 1 appel, geschild, klokhuis verwijderd, in plakjes
  • 1 el warme abrikozenjam
  • kaneelsuiker*

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Roer boter en suiker romig en voeg de citroenschil toe. Klop er een voor een de eieren door. 2. Zeef bloem, meel en kaneel in een kom en roer hier om en om het botermengsel en de mlk door. Roer de rozijnen erdoor. 3. Schenk het beslag in een ingevette springvorm van 20 cm en leg de plakjes appel in een cirkel op het beslag. 4. Bak de cake 55-60 min, bestrijk hem met jam en bestrooi hem met kaneelsuiker. Laat hem afkoelen op een taartrek. Bron: Engelse muffins, scones en cakes- De Lantaarn

Materialen

* kaneelsuiker maakt u door 1 el basterd- of poedersuiker te vermengen met 1/2 tl kaneel

Bronvermelding