'Bacon-Pitabroodjes', lekker pittig, van Ria

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-09-2019 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • pitabroodjes en ......

Bereiden

pitabroodjes 200 g bacon in reepjes gesneden 250 g champignons in plakjes sap van een 1/2 citroen 2 gesnipperde sjalotjes facultatief: 1 gesnipperd teentje knoflook 100 g magor (mengsel van mascarpone met gorgonzola) wat ijsbergsla olijfolie peper - Besprenkel de champignons met het citroensap en meng even goed. Later laten uitlekken. Bak de uitjes en de bacon, eventueel met het teentje knoflook, in de olie. Voeg de champignons toe en bak die kort mee. Voeg de kaas en wat peper toe. Voorzichtig erdoor roeren. - In die tussentijd de pitabroodjes afbakken. Ik doe ze al een tijd van te voren per 2 in de broodrooster, duurt even, maar dan is het later alleen nog maar een kwestie van even opwarmen. - Snijd een hoeveelheid sla in fijne reepjes en vul de open gesneden broodjes met de sla en het bacon-kaasmengsel.

Bronvermelding