Franse vissoep met saffraan

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 06-08-2007 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 envoloppe saffraan
  • 1 sinaasappel
  • 1 pot visfond
  • 1 el olijfolie
  • 1 tak tym
  • 200 gr zeewolffilet
  • 4 el mayonaise
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 el citroensap
  • 2 eierdooiers
  • 100 gr rivierkreeftjes

Bereiden

saffraan 5 min weken in koud water. Sinaasaapel schoonboenen dun reepje schil eraf snijden(rest zelf opeten) Fond met saffraan, sinaasappelschil, tynm en 400 ml water aan de kook brengen en afgedekt 10 min. zachtjes laten trekken. sinaasappelschil en tym uit de bouillon nemen. Bouillom met zout en peper op smaak brengen. Zeewolffilet in bouillon in 5 mij gar laten worden, uit bouillon scheppen en warmhouden. Mayonaise,knoflook citroensap en zou en peper naar smaak met elkaar mengen. In pan met dike bodem eierdooiers met knoflook mayonaise losroeren en 100 ml visbouillon erbij schenken. Mengsel op een heel laag vuur al roerend voorzichtig verwarmen. Rest van de visbouillon in gedeelten erbij schenken, blijven roeren tot mooi glad gebonden sope ontstaat. Rivierkreeftjes enkele min. in soep meeverwarmen. Soep in voorverwarmde diepe borden scheppen. Zeewolffilet erin leggen en peterselie erover strooien. Lekker met geroosterd stokbrood

Bronvermelding