Mousse van geitenkaas en walnoten, mooi gerechtje

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2008 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blaadje witte gelatine
  • 2 zakjes walnoten (a 45 gr. van Baukje)
  • 150 gram zachte geitenkaas (bettine blanc)
  • 1 sinaasappel
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • zout en versgemalen peper
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels notenolie
  • 2 takjes tijm
  • 1/2 zakje veldsla (a 75 gr.)

Bereiden

In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 min. laten weken. Helft van walnoten fijnhakken in keukenmachine. Korstjes van kaas snijden. Boven kom kaas verkruimelen. Gehakte walnoten erdoor scheppen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan 2 eetlepels sinaasappelsap verwarmen. Blaadje gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in heet sap oplossen. Gelatinemengsel door kaas-notenmengsel roeren. In kom slagroom stijfkloppen. Room luchtig door kaasmengsel spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Geitenkaasmousse in koelkast ca. 1 uur laten opstijven. In kom 3 eetlepels sinaasappelsap met honing, notenolie, zout en peper tot dressing kloppen. Tijmblaadjes van takjes rissen en door dressen roeren. Op vier grote borden in midden klein bergje veldsla leggen. Met ijsbolletjestang hierop bol geitenkaasmousse leggen. Dressing eromheen druppelen. Garneren met rest van walnoten.

Materialen

Keukenmachine

Bronvermelding