Aardbeiencheesecake

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 15-06-2009 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 basisrecept zoet taartdeeg (zie dit kookschrift)
  • 500 gram aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • 500 gram volle kwark
  • 3 eieren
  • 1 el custardpoeder
  • 75 gram vanillesuiker (zie dit kookschift) of basterd

Bereiden

Bekleed de vorm met het uitgerolde deeg en zet de vorm met deeg 30 min in de vriezer. (je kunt ook de bodem bakken met een steunvulling, dan hoeft hij niet in de vriezer). Verwarm de oven voor op 225 graden (200 hetelucht). Roer de kwark los met de eieren, suiker en het custardpoeder. Roer de aardbeien erdoor. Proef desgewenst of er suiker bij moet. Zet de taartbodem in de hete oven en bak 15 minuten. Zet de oven terug naar 200 graden (hetelucht 175). Giet de aardbeienkwark in de vorm en bak ongeveer 45 minuten, tot de kwark gestold en goudgeel is en een satehprikker er min of meer schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen en koel hem desgewenst nog verder in de koelkast. NB: ook lekker met ander (zacht) zomerfruit!

Materialen

metalen flan- of quichevorm van 26-28 cm doorsnede

Bronvermelding