Groenterisotto

Rijst, Bijgerecht, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 14-04-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 240 gr. peultjes
  • 1 gele paprika
  • 250 gr risotto
  • 2 dl witte wijn
  • 7 dl. bouillon (blokjes)
  • 1/2 ui

Bereiden

Snipper de ui, snij de paprika in blokjes. Maak de peultjes schoon en snij ze in ruiten. Bak de uisnippers in olie glazig. Voeg de paprika en de peultjes toe en roerbak in een paar minuten beetgaar. Haal de groente uit de pan, bewaar. Doe in de wok nog 2 eetl. olie en giet de rijst erbij. Schep om tot alle korrels glanzen. Voeg de witte wijn toe en laat, af en toe roerend, de wijn opgenomen worden door de rijst. Voeg steeds in gedeelten en al roerend de bouillon toe. Pas opnieuw bouillon erbij als het vocht is opgenomen door de rijst. Als de rijst (beet) gaar is de groente toevoegen, schep om en warm alles goed door. Zet de serveerring op het bord en vul met de groenterisotto. Heerlijk recept van Milaine

Materialen

Serveerring

Bronvermelding