Menu
Soupe de pommes et glace de cannelle, grandioos voor Kerst
Ingrediënten
- 6 grote elstar appels
- 2 dl droge witte wijn
- 100 gr geleisuiker speciaal
- 2 tl roze pepers (royal mail)
- 1 tl gehakte stemgember
- 1/2 tl gemalen kaneel
- 2 vanillestokjes
- 4 bolletjes kaneelijs
- 4 takjes mint
Bereiden
Snijd de appels in acht partjes. Snijd de schil en het klokhuis eruit. Snijd de scherpe reandjes bij. Doe de getourneerde appelpartjes met de wijn, de suiker, de pepers, de gember en de kaneel in een royale pan. Breng dit mengsel aan de kook.
Snijd intussen de vanillestokjes in de lengte door. Schraap met een mesje het vanille-merg eruit en doe dit bij de appels in de pan. Snijd de schillen van de vanillestokjes in vieren en voeg deze eveneens aan de appes toe.
Als de appels koken, deze van het vuur halen en af laten koelen. Bewaar de afgekoelde appels afgedekt in de koelkast.
Verdeel de appels en de gelei over vier koude diepe borden. Leg op ieder bord een bolletje kaneel-roomijs en garneer dit met een takje mint.
Dit is een nagerecht van het beroemde restaurant ''Kaatje bij de Sluis''. Het kan prima 24 uur van te voren gemaakt worden en is het ultieme Kerstdessert!