Gehaktrol

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-01-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram rundergehakt
  • 1 blik champignonssoep
  • 2 snee witbrood zonder korst
  • 3 eetl. gesnipperde ui
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 theel. zout
  • peper
  • 1 dl melk
  • 0,5 liter aardappelpuree
  • 0,5 dl water
  • 2 eetl. braadvet van het gehakt

Bereiden

Meng het gehakt, 1 dl geconcentreerde champignonssoep, het in blokjes gesneden brood, ui, ei, zout, peper en melk door elkaar. Vorm er een brood van en zet dit in een ingevette braadslede. Braad het gehakt op 175 gr, 45 minuten. Spreid de aardappelpuree over het gehakt, strooi er wat paneermeel op en zet de schotel nog 15 min. in de oven. Vermeng de rest van de champignonsoep met het water en 2 eetl. braadvet uit de pan, maak dit sausje heet en geef het bij het gehakt.

Bronvermelding