Menu
Bolognese saus
Ingrediënten
- 500 gr. rundergehakt
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 winterwortel, in kleine blokjes
- 5 stengels bleekselderij, in reepjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 prei, in halve ringetjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree (groot)
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 glas rode wijn
- 1 eetl. italiaanse kruiden
Bereiden
Verhit olie in een braadpan. Bak hierin het gehakt rul, voeg daarna de uien en knoflook toe en bak deze zachtjes mee.
Voeg daarna de groenten in porties toe en bak ze telkens 2 minuten, alvorens de volgende portie toe te voegen (begin met de groenten die de langste gaartijd benodigen).
Voeg daarna de tomaten in blik, de tomatenpuree, de wijn en de kruiden toe en voeg naar smaak zout, peper en kruiden toe.
Laat het geheel ca. 2 uur sudderen op een laag pitje. Pureer de saus met de staafmixer.
Materialen
Staafmixer