Tutti Frutti

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 19-02-2008 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zak tutti frutti
  • 4 a 5 theelepels suiker
  • 2 a 3 theelepels aardappelzetmeel

Bereiden

De tutti frutti wordt eerst een nacht in het water gezet met 4 a 5 scheppen suiker (bv basterdsuiker dit smelt gemakkelijker) Ruim water gebruiken want de tutti frutti zet behoorlijk uit. Tutti frutti 's morgens opzetten en aan de kook brengen. Zodra het water kookt, het vuur temperen. Er mag slechts een lichte welving in het water zijn. Als het water borrelt kookt de tutti frutti kapot. Tutti frutti ongeveer een 3 kwartier op laten staan. Na deze tijd de tutti frutti in een vergiet doen. Het water opvangen in een pannetje. Dit breng je aan de kook. Vervolgens een beetje KOUD water in een kopje doen en daar 2 a 3 theelepels aardappelzetmeel aan toevoegen. Goed roeren zodat de aardappelzetmeel in het KOUDE water oplost. Dit voeg je aan het kokende vocht van de tutti frutti toe. (Als je de aardappelzetmeel zo in het kokende vocht gooit krijg je klonten. Mocht je ondanks het koude water toch klonten krijgen dan het vocht door een zeef doen) Al roerende het vocht weer aan de kook brengen. Het vocht wordt nu door de aardappelzetmeel dikker. Als het vocht niet dik genoeg is dan weer wat aardappelzetmeel gebruiken (Koud water gebruiken) Mocht het vocht niet zoet genoeg zijn naar je smaak dan kan je er altijd nog wat suiker aan toevoegen. Hierna de tutti frutti bij het vocht doen en het geheel laten afkoelen.

Materialen

1 pan, vergiet, evt zeef, glazen schaal

Bronvermelding