Pastasalade

Pasta, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 28-05-2005 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram pasta
  • 1 klein potje doperwten
  • 200 gram fetakaas
  • 50 gram rucola
  • 10 stuks olijven
  • 1 stuk citroenschil geraspt
  • 1 bakje groene asperge tips
  • citroensap
  • olijfolie
  • 4 stuks bosui
  • 1 bouillonblokje
  • 1 teentje knoflook

Bereiden

Kook de pasta beetgaar in een pan ruim water met daarin het bouillonblokje. Giet de pasta af en spoel deze met koud water en laat vervolgens de pasta uitlekken. Blancheer de aspergetips een paar minuten in kokend water en spoel deze af. Laat ze in een vergiet met de doperwten uitlekken. Rasp de schil van 1 citroen en pers vervolgens de citroen uit. Snijd de rucola fijn en halveer de olijven. Snijd de aspergetips in kleinere stukjes en de bosui in ringetjes. Doe de pasta in een grote schaal, verkruimel de feta daaroverheen. Giet de helft van de citroensap eroverheen. Voeg ook de olijven, rucola, bosui, doperwten, asperges en (naar smaak) de citroenrasp toe. Doe een flinke scheut olijfolie in een bakje en knijp het teentje knoflook uit boven de olijfolie. Schenk de olie over de salade. Stooi er peper en zout over en meng de salade. Voeg de rest van de citroesap toe.

Bronvermelding