Menu
Zoervleis van os mam
Ingrediënten
- 1 kg rundvlees
- 5 grote uien
- 1/2 liter azijn
- 1/2 liter water
- 1 el stroop
- 1 plak ontbijtkoek
- 2 el bloem
- 5 st laurierblaadjes
Bereiden
* Snijd het rundvlees in royale stukken.
(laat het eventuele vet er maar aanzitten).
* Bestrooi het vlees met zout en peper.
* Maak de uien schoon en snijd ze in stukken.
* Bak het vlees aan in de pan tot het bruin is.
* Voeg de uien toe en braad deze even mee tot ze glazig zijn.
* Voeg een halve liter water en een halve liter azijn toe.
* Voeg vijf laurierblaadjes toe
* Laat het geheel een uur of 5 sudderen op een laag vuurtje met de vlamverdeler en indien het vocht te snel verdampt, voeg je water en azijn toe in gelijke hoeveelheid.
* Als het vlees bijna gaar is voeg je de stroop en de ontbijtkoek toe.
* Laat dit nog een half uur sudderen en verwijder dan de laurierblaadjes.
* Maak het geheel af met een bloempapje ( of een naturel juszakje).
smakelijk eten!!
Materialen
1 grote braadpan 1 snijplank 1 mes 1 vlamverdeler 1 eetlepel 1 maatbeker