Zoervleis van os mam

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 300 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-11-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees
  • 5 grote uien
  • 1/2 liter azijn
  • 1/2 liter water
  • 1 el stroop
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 2 el bloem
  • 5 st laurierblaadjes

Bereiden

* Snijd het rundvlees in royale stukken. (laat het eventuele vet er maar aanzitten). * Bestrooi het vlees met zout en peper. * Maak de uien schoon en snijd ze in stukken. * Bak het vlees aan in de pan tot het bruin is. * Voeg de uien toe en braad deze even mee tot ze glazig zijn. * Voeg een halve liter water en een halve liter azijn toe. * Voeg vijf laurierblaadjes toe * Laat het geheel een uur of 5 sudderen op een laag vuurtje met de vlamverdeler en indien het vocht te snel verdampt, voeg je water en azijn toe in gelijke hoeveelheid. * Als het vlees bijna gaar is voeg je de stroop en de ontbijtkoek toe. * Laat dit nog een half uur sudderen en verwijder dan de laurierblaadjes. * Maak het geheel af met een bloempapje ( of een naturel juszakje). smakelijk eten!!

Materialen

1 grote braadpan 1 snijplank 1 mes 1 vlamverdeler 1 eetlepel 1 maatbeker

Bronvermelding