Fufu met vissaus (bewerkt, Westafrikaans recept)

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 02-05-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 geschilde aardappels, in blokjes
  • 3 geschilde zoete aardappels of pompoen, in blokjes
  • 1 kookbanaan (toko), in stukjes
  • 1 blik sardientjes in tomatensaus
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 cm gember, gesnipperd
  • 2 lombokpepers (evt. met zaad), gesnipperd
  • 1 eetlepel olie

Bereiden

Kook de fufu: de aardappels, zoete aardappels en kookbanaan, tot een droge puree. Kook de saus: Bak de pepers (bovenstaande hoeveelheid is voor de scherpe variant, minder scherp: geen zaadjes - nog minder scherp: 1 peper, zonder zaadjes) in de olie. Voeg de ui, gember en knoflook toe, bak even aan en voeg dan de inhoud van het blik sardientjes toe. Als dit bruist, de bouillon toevoegen. Deksel op pan, goed laten pruttelen.

Bronvermelding