Kaas-worstsalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-05-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 100 gram zoetzure aufurken of zilveruitjes
  • 250 gram jong belegen kaas
  • 250 gram palingworst of boterhamworst
  • 1 kleine krop frisee sla
  • 1 sap van citroen
  • 1/2 dl olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • zout, peper

Bereiden

schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in reepjes. Snijd de augurken, kaas en worst in reepjes. Was de sla en snijd hem fijn. Roer in een kommetje het citroensap met de olie, mosterd en poedersuiker door elkaar. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Meng in een kom alle ingredienten door elkaar. Schep de salade op borden. Lekker met bruin brood en een wit biertje.

Bronvermelding