Varkenshaas gevuld met knoflook en parmaham

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 29-05-2005 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 varkenshaasjes
  • 100 gr Parmaham in dunne plakken
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • peper uit de molen
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el vloeibare boter
  • bind of keukengaren

Bereiden

Snijd of hak de ham heel fijn. Meng de geperste knoflook in een kommetje met flink wat peper, de tijm en 1 el olijfolie tot een pasta. Meng dit met de fijngehakte ham. Maak een inkeping over de lengte aan de bovenkant van de varkenshaasjes. Niet te diep, ongeveer tot op de helft van het dikste stuk. Het dunne uiteinde van het vlees mag heel blijven. Vul de opening met de fijngesneden ham. Vouw het dunne uiteinde naar binnen en wikkel, net als bij een rollade, wat keukengaren om de varkenshaasjes zodat de opening dicht blijft. Bak rondom aan en braad in ca. 30 min. gaar.

Bronvermelding