BBQ: Saté

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 19-12-2006 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen

Bereiden

2 eetlepels ketjap 1 theelepel citroensap 1 djeroek poeroet blaadje (toko) 1 theelepel boemboe saté poeder 2 eetlepels olie 1 ui 1 teentje knoflook 1 theelepel suiker 1 theelepel sambal oelek Maak de ui schoon en snipper deze. Pel het knoflookteentje en pers hem uit. Roer in een schaal een marinade van de ketjap, citroensap, djeroek poeroet blaadje, boemboe saté poeder, olie, ui, knoflook, suiker en de sambal. Snijd het vlees in dobbelstenen, leg het in de marinade, dek de schaal af en laat het vlees 3-4 uur marineren. Schep af en toe het vlees om. Leg wat houten saté prikkers in koud water, om te voorkomen dat de stokjes zwart worden op de barbecue. Rijg telkens vier stukjes vlees aan een saté prikker en rooster ze ongeveer 10 minuten op de hete barbecue. Lekker met saté saus.

Bronvermelding