Taart: Chocolade-Slagroomhart met Noga

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Frans.

Laatst aangepast: 05-12-2006 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • dr. oetker

Bereiden

Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 180 graden celcius Heteluchtoven: 160 graden celcius Gasoven: stand 2 – 3 Baktijd: 45 minuten hartvormige bakvorm (24 cm doorsnede) boter om de bakvorm in te vetten ☻Ingrediënten: Voor het deeg: 125 zachte boter of margarine 100 g suiker 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker snufje zout 3 eieren (middel) 125 g bloem 2 afgestreken theelepels Dr. Oetker Backin 100 g geraspte chocolade ☻Voor de vulling: 100 g noga 500 g koude slagroom 2 zakjes Dr. Oetker Klop-fix 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker ☻Om te garneren: 100 g gehakte hazelnoten 20 hartvormige pralines ☻Bereidingswijze: Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in. Doe de zachte boter of margarine in een beslagkom en mix het met een mixer met garden smeuïg. Mix de suiker, vanillesuiker en het zout na elkaar erdoor, totdat er een egale massa ontstaat. Daarna een voor een de eieren toevoegen en na elk ei ongeveer een ½ minuut op de hoogste stand mixen. De bloem met Backin mengen, zeven en kort met een mixer op de middelste stand door het beslag mixen. Als laatste de geraspte chocolade door het beslag roeren. Doe het deeg in de vorm en strijk het deeg glad. Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven. Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen, vervolgens op een keukenrooster storten en laten afkoelen. De taart eenmaal horizontaal in het midden doorsnijden. ☻Voor de vulling: de noga in kleine stukjes snijden en au bain marie verwarmen. De helft van de slagroom met een zakje Klop-fix volgens de bereidingswijze bereiden. Roer de verwarmde noga door de slagroom en bestrijk het over de onderste deel. De bovenste bodem er boven op leggen en voorzichtig aandrukken. Overige slagroom met het tweede zakje Klop-fix en vanillesuiker stijfslaan. Vul een spuitzak, met een stervormig mondje (doorsnede 7mm), met 1/3 van de slagroom. Bestrijk de taart met de overige slagroom en spuit toefjes slagroom op het hart. Rooster de gehakte hazelnoten goudbruin in een koekenpan zonder boter en laat ze op een bord afkoelen. De taart met de geroosterde hazelnoten bestrooien en de hartvormige pralines erop leggen. ☻Tip: U kunt de taart in plaats van met hazelnoten ook met roosterde geschaafde amandelen garneren.

Bronvermelding