Chinese Tomatensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 8 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-01-2018 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram taugè.
  • 2 ltr gezeefde tomaten.
  • 250 gram conimex woknoedels.
  • Wokolie.
  • Maïzena om evt te binden.
  • 4 Kruidenbouillon tabletten.
  • 4 Theel gemberpoeder.
  • 2 Theel knoflookpoeder.
  • 2 Ons ham in reepjes.
  • 2 dl Room.
  • 200 gr Appelmoes''extra kwaliteit''
  • 300 gr Soepgroenten.
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 el basterdsuiker
  • 2 el ketjap manis
  • 2 uitjes fijngesnipperd
  • 1/2 potje atjar tjampoer
  • 1 ei
  • koffiemelk naar eigen smaak
  • chilisaus naar eigen smaak

Bereiden

Zet een grote wok of pan op het vuur en laat de pan goed heet worden. Rul het gehakt en voeg alles hierbij. Bak in een koekepan omelet en laat die afkoelen op een bord Voeg een scheutje olie in de pan en wok de groenten 1 minuut.Voeg de gezeefde tomaten,1.5 l koud water en de bouillontabletten toe.Doe gember en maïzena,in de bouillon. Roer goed tot alles egaal gemengd is.Doe als alles egaal en glad is de suiker,de appelmoes,de knoflookpoeder erdoorBreng aan de kook.Roer het gember/maïzenapapje door giet het bij de soep.Roer tot de soep gebonden is.doe er nu de room erdoor.Verkruimel de noedels boven de soep.Doe er de in reepjes gesneden ham erdoor en ei in reepjes .Breng de soep op smaak met de chilisaus.en doe er de atjar doorheen en verwarm die mee.Verdeel de tauge over de borden en schep de soep op zodat deze nog knapperig blijven.

Materialen

grote wok of pan

Bronvermelding