Gehakt : Frikkadel (Indische gehaktballetjes)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 18-06-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g gehakt h.o.h
  • 2 gekookte aardappels
  • 1 sneetje oud brood
  • 1 ei
  • 1 el ketjap
  • zout, peper en nootmuskaat
  • FRIKKADEL GORENG
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 rode uien
  • 1/2 dl water
  • 1/2 el ketjap
  • 50 g boter
  • zout, peper en nootmuskaat
  • tomaten

Bereiden

Alles goed mengen en er kleine balletjes van draaien, ze evt. wentelen door paneermeel en in olie bruin en gaar braden. FRIKKADEL GORENG Uien en knoflook fijnsnipperen. Boter bruin laten worden en uien en knoflook hierin goudbruin fruiten. Dan water, ketjap en zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. In deze saus de al gebraden gehaktballetjes ong. 15 minuten laten sudderen. Evt. 1 of meer tomaten meesmoren.

Materialen

koekenpan

Bronvermelding