Menu
Gehakt : Frikkadel (Indische gehaktballetjes)
Ingrediënten
- 300 g gehakt h.o.h
- 2 gekookte aardappels
- 1 sneetje oud brood
- 1 ei
- 1 el ketjap
- zout, peper en nootmuskaat
- FRIKKADEL GORENG
- 2 teentjes knoflook
- 3 rode uien
- 1/2 dl water
- 1/2 el ketjap
- 50 g boter
- zout, peper en nootmuskaat
- tomaten
Bereiden
Alles goed mengen en er kleine balletjes van draaien, ze evt. wentelen door paneermeel en in olie bruin en gaar braden.
FRIKKADEL GORENG
Uien en knoflook fijnsnipperen. Boter bruin laten worden en uien en knoflook hierin goudbruin fruiten. Dan water, ketjap en zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
In deze saus de al gebraden gehaktballetjes ong. 15 minuten laten sudderen. Evt. 1 of meer tomaten meesmoren.
Materialen
koekenpan