Brie-zalm quiche

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-05-2005 | 47 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje brie
  • 250 gram zalmsnippers
  • 300 gram broccoli
  • 250 ml creme fraiche
  • 3 eieren
  • 6 velletjes bladerdeeg

Bereiden

Oven voorwerwarmen op 175 graden Broccoli schoonmaken en kort koken (ong. 3 minuten). De ingevette springvorm bekleden met de iets ontdooide bladerdeegblaadjes. Vorm vullen met broccoli, bijna alle zalmsnippers en bijna alle brie. Creme fraiche opkloppen met eieren en zout, peper en eventuele andere kruiden als knoflookpoeder, kerriepoeder en/of paprikapoeder. Mengsel over de broccoli uitsmeren. Garneren met overgebleven stukjes zalm en brie. Lekker met een salade met stokbrood.

Materialen

springvorm

Bronvermelding