Tom kha kai (Thaise kokossoep met kip)

Soepen, Voorgerecht, 2 personen, Thais.

Laatst aangepast: 22-01-2005 | 60 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 dl kokosmelk (blik)
  • 1 pot kippenfond (400cl)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 3 cm verse gember in plakjes
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 2 stengels citroengras (gekneusd en in korte stukken)
  • 2 rode of groene rawits (pepertjes) fijngesneden
  • 2 limoenblaadjes in tweeen gescheurd
  • 1 limoen (het sap)
  • 200 gr kipfilet in dunne plakken
  • een paar champignons in plakjes
  • 1 el nam pla (vissaus)
  • beetje versgehakte koriander
  • zout

Bereiden

Breng de kippenfond aan de kook met de sjalot, knoflook, gember, citroengras, rawits en limoenblaadjes en laat op zacht vuur 15 minuten trekken. Voeg dan de kokosmelk toe en breng weer aan de kook. Breng op smaak met zout en doe de kip en de champignons erbij. Dertig seconden later is de kip gaar. Voeg het citroensap en de nam pla toe, bestrooi met koriander en serveer. De niet eetbare dingen vis je aan tafel uit de soep of uit je mond. Suppermakkelijk, supersnel en superlekker!

Bronvermelding