Limburgs zuurvlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 12 minuten, Bereiding: 2 minuten,

Laatst aangepast: 05-09-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg runderpoulet
  • 3 laurierblaadjes
  • 6 middelgrote uien
  • 1 fles natuurazijn
  • appelstroop

Bereiden

voorbereiden: Leg runderpoulet met laurierblaadjes in een kom en vul de kom met azijn zodat vlees helemaal onder azijn staat. Laat dit geheel, liefst een hele nacht, in de koelkast staan. bereiden: Giet azijn uit kom, en braad vlees met boter in pan. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Als vlees beetje bruin begint te worden, blus je het vlees af met water, zet vuur op laag pitje en laat vlees 1,5 uur sudderen. Ondertussen schil je de uien, in ringen en braad de uien een beetje glazig in een aparte pan. Voeg hier naar eigen smaak enkele eetlepels appelstroop aan toe. Meng het allemaal goed door elkaar en voeg dit bij het vlees. serveren met frietjes, en salade!

Bronvermelding