Menu
Kip Tajine
Ingrediënten
- 1 kg kippenbouten
- zout en peper naar smaak
- 300 g sperziebonen
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje koriander
- 1 th.l. kaneel
- 1 th.l. gemberpoeder of een stukje verse raspen
- 1 bakje groene olijven
- 3 dl water
- 3 eetl. olijfolie
Bereiden
Kip schoon maken en in stukken hakken
Uien grof snijden
Koriander en peterselie fijn hakken
Sperziebonen schoonmaken en apart bijna gaar koken
Olie verhitten
Uien, koriander, peterselie, knoflook, saffraan, kaneel, gember, zout en peper toevoegen. Even omscheppen en de kip erbij doen.
Wanneer de kip aan alle kanten gekleurd is, water toevoegen.
(aardappels fijn snijden voor de patat)
Na ± 40 minuten, de olijven en sperziebonen erbij, even checken of er voldoende zout in zit, (tussendoor de patat bakken in olie) nog even laten stoven tot de kip gaar is.
Extra:
Vers gebakken patat (1 kilo aardappels) en Turks brood
Materialen
grote braadpan of Tajjine