Kip Tajine

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 24-08-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg kippenbouten
  • zout en peper naar smaak
  • 300 g sperziebonen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 th.l. kaneel
  • 1 th.l. gemberpoeder of een stukje verse raspen
  • 1 bakje groene olijven
  • 3 dl water
  • 3 eetl. olijfolie

Bereiden

Kip schoon maken en in stukken hakken Uien grof snijden Koriander en peterselie fijn hakken Sperziebonen schoonmaken en apart bijna gaar koken Olie verhitten Uien, koriander, peterselie, knoflook, saffraan, kaneel, gember, zout en peper toevoegen. Even omscheppen en de kip erbij doen. Wanneer de kip aan alle kanten gekleurd is, water toevoegen. (aardappels fijn snijden voor de patat) Na ± 40 minuten, de olijven en sperziebonen erbij, even checken of er voldoende zout in zit, (tussendoor de patat bakken in olie) nog even laten stoven tot de kip gaar is. Extra: Vers gebakken patat (1 kilo aardappels) en Turks brood

Materialen

grote braadpan of Tajjine

Bronvermelding