Appelcrumble

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 28-08-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram suiker
  • 120 gram boter in klontjes
  • 500 gram appels
  • 80 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel

Bereiden

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes, meng 80 gram suiker en kaneel erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het meel met de suiker (125 gram) en roer de klontjes boter erdoor en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het deeg een kruimelige structuur heeft. Leg de appels in een lage ingevette ovenschaal en verdeel de deegkruimels erover. Druk het deeg iets aan. Zet de schaal 30 minuten in de oven.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding