Appels uit de oven met vanillesaus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 28-08-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote stevige appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel gehakte walnoten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 liter witte wijn
  • 1 vanillestokje
  • 1 liter melk
  • 150 gram suiker
  • 25 gram maizena
  • 3 eidooiers

Bereiden

Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Besprenkel ze met citroensap. Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de rozijnen met de noten, vanillesuiker en kaneel en vul de appels met dit mengsel. Zet de appels in de ovenschaal en giet de wijn erbij. Zet ze 20-25 minuten in de oven. Maak intussen de saus: Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit. Breng het stokje met merg en melk aan de kook. Voeg de suiker toe en los deze op. Bind de vanillemelk met de maizena, losgeroerd met 1 eetlepel water. Breng de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en bind de saus met de eidooiers. Serveer de saus bij de warme appels.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding