Kippepastei

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 2 minuten,

Laatst aangepast: 16-06-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 pak wittebroodmix 250gr
  • 1 1/2 dl warm water
  • 400 gr kipfilet
  • 1/2 liter bouillon van tablet
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 100 gram rauwe ham
  • 1 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 literblik tomaten
  • peper
  • zout
  • peper
  • zout

Bereiden

Voorbereiden; Van broodmix met water deeg maken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking ( geen boter gebruiken). en 45 minuten op warme plaats laten rijzen. Kip in bouillon 15 minuten gaar koken.Kip in stukjes snijden, bouillon bewaren. Ui pellen en in stukjes snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. In koekepan olie verhitten en hierin ui en paprika met uitgeperste knoflook ca. 10 minuten zachtjes bakken. Ham en uitgelekte tomaten toevoegen en alles op flink vuur ca. 8 minuten laten koken tot saus aan lepel blijft hangen. Kip toevoegen, op smaak brengen met peper en zout en saus laten afkoelen. Af en toe roeren. Deeg in twee stukken verdelen en elk stuk uitrollen tot een een ronde lap van ca. 25 cm doorsnede. Eén lap op ingevet bakblik leggen. Hierop vulling scheppen en 2 cm langs rand vrijlaten. Tweede lap erop leggen en randen goed aandrukken en omhoog vouwen, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Pastei 20 minuten op warme plaats laten rusten. Oven laten voorverwarmen op 190 graden en pastei ca. 45 minuten bakken. Op bakplaat laten afkoelen.

Bronvermelding