Basis Pastasaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 30-08-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo tomaten
  • 1 st ui
  • olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 st wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • tijm
  • basilicum
  • oregano
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout
  • 3 dl water

Bereiden

Kruis 1 kilo tomaten in, dompel ze even in kokend water, ontvel ze en hak ze fijn. Verwijder daarbij zoveel mogelijk vocht en zaadjes. Fruit een uitje in wat olijfolie. Schep de tomaten erbij en roerbak dit 10 minuten. Voeg een klein blikje tomatenpuree toe en roerbak dit 1 minuut. Voeg een geperst teentje knoflook toe en eventueel wat extra ingrediënten zoals wortel en bleekselderij. Voeg naar smaak verse of gedroogde kruiden als tijm, basilicum en oregano toe. Verkruimel er een bouillonblokje bij en maak er wat peper over. Schenk er 3 dl water bij en stoof de saus, afgedekt, 30 minuten. Eventueel de saus zeven.

Bronvermelding