Biryani met kip en peultjes

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 31-08-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram cashewnoten
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 400 gram kipfilet, in stukjes
  • 300 gram pandan- of basmarijst (Lassie)
  • 4 1 zakje lente-uitjes, groen en wit gescheiden, in ringen
  • 3-4 eetlepels (madras) kerriepoeder
  • 250 ml kokosmelk (blikje)
  • 1 kleine courgette, in dikke halve plakjes

Bereiden

Bak de cashewnoten in 50 ml verwarmde olie +/- 3 min. in een braadpan goudbruin. Neem uit de pan, hak ze grof en houd apart. Voeg de rest van de olie toe en bak hierin de kipstukjes goudbruin. Neem de kip ui de pan en roerbak de rijst in de olie al omscheppend glazig. Voeg het wit van de lente-ui en het kerriepoeder toe en bak 2 min. zachtjes mee. Voeg de kokosmelk, 400 ml water en 1 theelepel zout toe, breng aan de kook er roer de rijst goed om. Voeg de kipstukjes, courgette en peultjes toe, meng met de rijst en laat zachtjes onafgedekt koken tot er putjes op het oppervlak van de rijst zitten. Leg het deksel erop en kook op laagste vuur, zet evt. een vlamverdeler eronder, in +/- 12 min. gaar. Schep alles om en bestrooi met het groen van de lente-ui en de cashewnoten.

Bronvermelding