Low carb sesamcrackers

Brood/sandwiches, Brunch, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 03-09-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sesamzaad
  • olijfolie
  • 50 gram sojameel (natuurvoedingswinkel)
  • 1 ei (biologisch)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1,2 deciliter warm water
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper

Bereiden

Rooster eerst het sesamzaad: verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad al roerend goudbruin, schep uit de pan en zet apart. Leg een stuk bakpapier op een bord dat in de magnetron kan. Bestrijk het papier royaal met olijfolie. Meng het meel, ei. zout, water en peper tot een glad beslag. Schenk een dun laagje beslag van ca. 6 cm doorsnee op het bord met bakpapier. Strooi er sesamzaad over. Zet het bord 2-3 minuten in de magnetron op hoge stand tot het droog en krokant is. Laat afkoelen. Maak alle crackers op deze manier. Voor 8 stuks.

Materialen

magnetron, bakpapier, bord

Bronvermelding