Menu
Aardappel met knoflookmayonaise
Ingrediënten
- 2 middelgrote aardappels (vastkokers)
- 8 eetlepels mayonaise
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 75 mililiter olijfolie
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- grof zeezout
Bereiden
Schil de aardappels. Doe de mayonaise in een kom. Roer de knoflook uit de knijper, de kappertjes en het paprikapoeder er doorheen. Kook de hele aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Laat de aardappels afkoelen. Snijd ze tweemaal in de lengte door, zodat er 8 aardappelparten ontstaan. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukken aardappel snel aan alle kanten knapperig en lichtbruin. Leg de aardappelparten in een schaaltje en bestrooi ze met enkele korrels zeezout en peterselie. De aardappel parten worden in de mayonaise gedoopt.