Menu
Aardappelblokjes in pikante tomatensaus
Ingrediënten
- 2 middelgrote aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
- 1/2 chilipeper
- 1 gesnipperd uitje
- 1 teen geperste knoflook
- 1,5 deciliter gezeefde tomaten (pot)
- 4 eetlepels droge witte wijn
- 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
Bereiden
Snijd de aardappelen in blokjes, dep ze droog en bak ze in 1 1/2 eetlepel olie goudbruin en gaar.
Bestrooi ze met zout en peper.
Ontzaad de chilipeper, hak hem fijn en bak hem zacht met de ui en de rest van de olie.
Bak de knoflook kort mee.
Voeg de tomaten en de wijn toe, laat het op laag vuur tot een dikke saus inkoken en breng op smaak met zout en peper.
Roer de aardappelen door de saus en bestrooi het geheel met de peterselie.
Serveer direct.