Menu
Gebakken appel met banaan en walnoten
Ingrediënten
- 4 appels
- 2 el citroensap
- 1 banaan
- 4 el vloeibare honing
- 125 ml creme fraiche
- 50 g boter (mediterrane)
- 6 el suiker
- 25 g gepelde, ongezouten walnoten
Bereiden
VOORBEREIDEN:
Snijd de geschilde appels in 8 partjes en verwijder de klokhuizen. Besprenkel de appelpartjes met de helft van het citroensap om verkleuren te voorkomen. Prak de banaan. Roer de honing, de creme fraiche en 1 eetlepel citroensap door de geprakte banaan.
BEREIDEN:
Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes op een matige hittebron aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi de partjes tijdens het bakken met suiker en laat even karameliseren. Verdeel de gebakken appelparten over vier boden. Laat in het midden van het bord een ruimte vrij voor het banaanmengsel. Garneer het gerecht met walnoten.
Materialen
4 borden