Aardappelsamosa's

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 06-06-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Hindoestaanse kerrie
  • 1/2 eetlepel gemalen komijn
  • 450 gram aardappelen in dobbelsteentjes
  • 1 eetlepel bouillonpoeder
  • 6 plakjes bladerdeeg

Bereiden

Ui en knoflook pellen en snipperen en in olie aanbakken, samen met de gesnipperde peper, kerrie, komijn en de suiker. Aardappelblokjes en 2 dl water toevoegen en alles laten sudderen tot de aardappels beetgaar zijn en het water is verdampt. Af en toe omscheppen. Even laten afkoelen en als vulling voor bladerdeeglapjes gebruiken. Randen goed dicht drukken en flapjes bruin bakken in een hete oven (200 graden).

Materialen

oven

Bronvermelding