Menu
Bladerdeegtaart met kip en abrikozen
Ingrediënten
- 100 gram gedroogde abrikozen, geweld
- 400 gram kipfilet
- 1 plak katenspek (100 gram)
- 1 grote ui
- 250 gram champignons
- 3 takjes peterselie
- 3 sprietjes bieslook
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels droge witte wijn
- 2 theelepels bouillonpoeder
- 1 pakje bladerdeeg
- 2 blaadjes gelatine
Bereiden
Geweekte abrikozen in stukjes snijden., kip in blokjes snijden en bestrooien met peper en zout. Spek in blokjes snijden, ui snipperen en champignons in schijjes snijden. Peterselie en bierslook fijnknippen. Oven voorverwarmen op 200 graden. Kip aanbakken in wat olie en uit de pan scheppen. In restje vet spek uitbakken; ui en champignons even meebakken, knoflook erboven uitpersen; wijn en bouillonpoeder toevoegen en zonder deksel 5 minuten zachtjes laten koken. Kip en abrikozen erdoor scheppen. Springvorm (24 cm) invetten en bekleden met zes plaskjes bladerdeeg. Gelatine halveren en over de bodem verdelen. Vulling erin scheppen. Met de rest van het deeg een deksel maken. Randen met water vastplakken. In het midden een gaatje maken en het deeg versieren met de restjes. Taart midden in de oven op 200 graden in een uur goudbruin en gaar bakken.
Materialen
springvorm 24 cm