Aardappelsoufflés met gruyère

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 09-09-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr. gek.aardappels
  • 100 ml slagroom
  • 1 eidooier
  • 50 gr. geraspte gruyère
  • 1/2 tl vers geraspte nootmuskaat
  • 2 eiwitten
  • 1 el boter

Bereiden

verwarm de oven voor op 200 C. Prak de aardappels fijn met een vork. Roer de slagroom erdoor en druk het mengsel met een polleppel door een zeef. Klop de eidooier, kaas en nootmuskaat erdoor en voeg wat zout en peper toe, Sla de eiwitten tot slappe pieken en spatel ze in delen door het aardappelmengsel. Vet 4 soufflévormpjes goed in met boter en vul ze tot 3/4 met het soufflébeslag. Verlaag de oventemp. naar 170 C. en bak de soufflés in het midden van de oven in 15-20 min. gaar.

Bronvermelding