'Groente, bij de Indische rijsttafel', van Tara

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 27-09-2019 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • allerlei gesneden (seizoen)groente en ......

Bereiden

allerlei gesneden (seizoen)groente 3 tl sambal oelek 1 tl serehpoeder 1 tl laos beetje assemwater of azijn wat goede olie 3 blaadjes djeruk purut (of laurierblaadjes) 2 à 3 gesnipperde teentjes knoflook 2 eetl ketjap zout en peper rijst - Bak de knoflook, de sambal met wat olie en de kruiden in een koekenpan en voeg dan de groente toe. Roer het assemwater en de ketjap erdoor. Laat dit even sudderen. De groente moeten wel knapperig blijven. - Dien op met de warme rijst.

Bronvermelding