Rodekool met appel

Roerbakken, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 15-11-2004 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 stuks appels (elstars)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 pot rodekool

Bereiden

Schil de appels en verwijder het klokhuis, en snijd de appels in blokjes. Verwarm de olijfolie in een wok en bak de appels goudbruin. (bak de appels niet te lang anders worden ze zacht). Strooi de kaneelpoeder en de nootmuskaat over de appelblokjes. Voeg dan de suiker toe en schep dit goed door de appelblokjes. Voeg dan de rodekool toe en verwarm dit omscheppend goed door elkaar tot het vocht van de rodekool is verdampt.

Materialen

Wok of ruimepan

Bronvermelding