Witlof met rauwe ham en brie

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 23-09-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 struikjes witlof
  • 8 plakjes magere rauwe ham
  • 2 tomaten in plakjes
  • 150 gram roombrie in plakjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 gr. Kook de struikjes witlof in water met zout in 6-8 min.gaar.Laat de struikjes in vergiet goed uitlekken. Omwikkel de struikjes elk met een plak ham en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal (eventueel wat paneermeel op de bodem om vocht op te nemen). Verdeel de plakken tomaat en daarop de kaas over de witlof en maal er zwarte peper boven. Bak de rolletjes ca. 10 min. in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Bronvermelding