Aardappeltaartjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-09-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • olie om in te vetten
  • 1 pak spek/ui aardappelschijfjes vers
  • 1 ei
  • 125 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 2 eetl. verse bieslook
  • peper en zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 gr. Verdeel de helft van het aardappelmengsel over 6 ingevette holletjes van het muffin bakblik. Klop het ei met de slagroom, het uitgeperste teentje knoflook, de bieslook en peper en zout naar smaak los en verdeel de helft over de aardappelen. Verdeel de rest van het aardappelmengsel erover. Schenk de rest van het eimengsel er op. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in ca. 20 min lichtbruin en gaar. Laat ze ca. 5 min staan, snijd de rand los met een scherp mesje en schep de taartjes er voorzichtig met een vork uit

Materialen

muffinbakblik

Bronvermelding