'Sperziebonen in tomatensaus', van Maria, Grieks

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 35 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 18-02-2020 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g sperziebonen en .......

Bereiden

750 g sperziebonen olijfolie 2 gesnipperde (rode) uien 1 à 2 gesnipperde teentjes knoflook 3 tomaten, ontveld, in kleine stukjes 1 bosje, heel fijn geknipte peterselie suiker zout en vers gemalen peper - Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui in een paar minuten glazig. Doe de sperziebonen erbij en roer even goed door. Fruit de knoflook heel kort mee en voeg de tomaten en peterselie toe. Bestrooi met zout en peper en een ietsje suiker en leg de deksel op de pan. - Laat de groente op een laag vuurtje 35 minuten sudderen. Af en toe de pan heen en weer schudden, niet roeren. Voeg zo nodig wat water of bouillon toe. - Lekker met stokbrood en wat kaas.

Bronvermelding