Paprikip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 12-09-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in reepjes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 250 gram rijst
  • 3,5 dl kippenbouillon(van blokje)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 dl kookroom
  • 2 eetlepels gehakte verse basilicum
  • olijfolie om te bakken
  • zout en peper

Bereiden

Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan of wok en bak daarin de tomatenpuree met de fijngehakte tijm, fijngesneden rode peper en uitgeperste knoflook even aan. Doe de rijst erbij en roer goed door.Blus af met de bouillon, breng aan de kook en plaats een deksel op de pan. Laat op laag vuur ca. 20 min. garen tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Breng de kipfilet op smaak met zout en peper en bak ze in een beetje olijfolie, voeg als de kipfilet gaar is de gesnipperde ui en de in reepjes gesneden paprika's toe. Bak ongeveer 5 min. mee en voeg dan de kookroom en de basilicum toe. Serveer de kip naast de rijst en maak er bv. een lekkere komkommersalade bij.

Bronvermelding