Bloemkool met banaan

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-05-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 bananen
  • 100 gram gekookte ham
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 4 dl melk
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • peper en zout

Bereiden

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze met wat zout in krap 10 min knapperig gaar. Laat de roosjes uitlekken.Pel de bananen en snijd ze in plakjes.Snijd de ham in dunne reepjes. Leg de bloemkool in een lage ovenschaal en verdeel de bananenplakjes en de ham erover. Smelt de boter,roer de bloem erdoor en al roerende beetje bij beetje de melk tot een gebonden saus ontstaat.(dit kan ook heel goed in de magnetron) Roer de geraspte kaas door de saus en maak hem op smaak met zout en peper. Verdeel de saus over de bloemkool en zet de schotel ca. 15 min in een voorverwarmde oven van 200 gr. tot de saus licht kleurt.

Bronvermelding