Menu
Ewa's appelcake
Ingrediënten
- 400 gram appels
- 2 el suiker
- 1 el kaneel
- 2 el (koffie)room
- 1/2 tl bakpoeder
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 150 gram suiker
Bereiden
Smelt de boter, laat deze ietjes afkoelen en klop deze dan enige minuten met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en klop nog een paar minuten door. Zeef de bloem met de bakpoeder boven het beslag en schep deze er voorzichting doorheen, samen met de room.
Schep het beslag in de springvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snij in kwarten en deze in plakjes en steek deze met de bolle kant naar boven in het beslag. Bestrooi met de suiker en kaneel en bak ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden.
Materialen
springvorm 22 cm ingevet en bestrooid met bloem