Brownies van Christel

Gebak, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 15-09-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 140 gram boter
  • 4 grote eieren
  • 340 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el vanille-essence (baukje)
  • 1 snufje zout
  • 75 gram cacaopoeder
  • 140 gram bloem
  • 100 gram walnoten of chocola in stukjes gehakt

Bereiden

Smelt de boter en laat deze afkoelen. Klop de eieren met de suiker tot ze nét gemengd zijn, roer er dan de afgekoelde boter en vanille essence doorheen. Zeef de bloem, met het zout en de cacaopoeder boven dit mengsel en roer dit er voorzichtig doorheen. Niet te lang, anders krijg je cake ipv brownie! Schep de gehakte walnoten en/of chocolade door dit mengsel en schep in de bakvorm. Bakken op ongeveer 170 graden, ca 25-35 minuten. Pas aansnijden als de brownie volledig is afgekoeld!

Materialen

laag bakblik (er bestaan speciale brownie-bakblikken), ingevet

Bronvermelding