Ham/druiventerrine

Anders, Voorgerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 180 minuten,

Laatst aangepast: 10-06-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram witte druiven zonder pit
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetl. citroensap
  • 200 gram achterham/dikke plak
  • 3 eetl. gesneden bieslook
  • 4 bl. gelatine
  • peper en zout naar smaak
  • 125 gram roomkaas (Monchou)

Bereiden

Week de gelatine in ruim water. Was de druiven en laat ze goed uitlekken. Snijd de ham in kleine blokjes. Smelt in een pannetje voorzichtig de kaas in slagroom, roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door en meng dit goed. Laat dit mengsel enigszins afkoelen. Meng in een kom druiven, ham, citroen, bieslook, zout en peper en het slagroom/kaas mengsel door elkaar en stort dit in de vorm. Laat het geheel een aantal uren opstijven in de koelkast. Stort de terrine op een schaal en schik dit bijv. met eikeblad sla en tomaten. Ook heel geschikt om een dag van te voren klaar te maken!

Materialen

Een cakevorm bekleed met keukenfolie, evt. iets ingevet met neutrale olie.

Bronvermelding