Kip in bosbessensaus met aardappelkroketjes en broccoli

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 ons kipfilet in stukjes
  • 3.5 dl creme fraiche
  • 1 glas rode wijn
  • 1 glas verse sinaasapelsap
  • 1 glas water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1/3 pot zwarte bessenjam
  • 2 el mosterd
  • 1 bakje magere spekreepjes

Bereiden

Verhit wat boter of olie en bak de spekreepjes uit. voeg de kip toe, strooi er zout en peper over en eventueel een beetje bloem zodat de saus straks mooi bindt. Als de kip bruin kleurt mogen alle vloeistoffen (een glas is ongveer 20 dl), de creme fraiche,het bouillonblokje en de mosterd en jam erbij. Laat zacht pruttelen tot de kip gaar is. De saus moet een mooie zachtroze kleur hebben, proef even of er genoeg mosterd inzit voor de pit. Ook nog wat jam toevoegen of een extra stukje bouillontablet kan nodig zijn.

Bronvermelding