Menu
Bladerdeeghapje met rode uiencompote
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg
- 2 el olie
- 200 gr rode uien
- 1 el balsamico azijn
- 2 volle eetl. bruine basterd
- 2 eetl rode pesto
- 25 gr pijnboompitjes
- 1 eidooier
- bulgaarse of griekse yoghurt
Bereiden
Oven verwarmen op 220 gr.
Pel en snipper de ui, fruit op een zacht vuur glazig in olie.
Strooi de suiker en 1 eetl. balsamico azijn er overheen en laat carameliseren. Laat dit mengsel afkoelen.
Snij elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes.
Snij op 1/2 cm. van de rand met een scherp mes een denkbeeldig kleiner vierkantje maar snij de bladerdeeg net niet door. Maak in het middelste vierkantje/ bodempje kleine sneetjes, nu wel door het deeg heen.
Bestrijk het middenveldje met rode pesto.
Bestrijk het buitenste randje van 1/2 cm. met eigeel.
Vul het middenveldje met een beetje uiencompote, bestrooi met 5/6 pijnboompitjes en bak de vierkantjes in een klein kwartiertje mooi bruin.
Garneer elk hapje met een lepeltje yoghurt.
Heerlijk recept van Milaine.