Bladerdeeghapje met rode uiencompote

Anders, Hapje, 20 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-04-2008 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 el olie
  • 200 gr rode uien
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 volle eetl. bruine basterd
  • 2 eetl rode pesto
  • 25 gr pijnboompitjes
  • 1 eidooier
  • bulgaarse of griekse yoghurt

Bereiden

Oven verwarmen op 220 gr. Pel en snipper de ui, fruit op een zacht vuur glazig in olie. Strooi de suiker en 1 eetl. balsamico azijn er overheen en laat carameliseren. Laat dit mengsel afkoelen. Snij elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes. Snij op 1/2 cm. van de rand met een scherp mes een denkbeeldig kleiner vierkantje maar snij de bladerdeeg net niet door. Maak in het middelste vierkantje/ bodempje kleine sneetjes, nu wel door het deeg heen. Bestrijk het middenveldje met rode pesto. Bestrijk het buitenste randje van 1/2 cm. met eigeel. Vul het middenveldje met een beetje uiencompote, bestrooi met 5/6 pijnboompitjes en bak de vierkantjes in een klein kwartiertje mooi bruin. Garneer elk hapje met een lepeltje yoghurt. Heerlijk recept van Milaine.

Bronvermelding