Grote tijgergarnalen in pikante tomatensaus, en daarbij een koude knoflooksaus

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 1 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-09-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 24 Tijgergarnalen
  • 2 blikken tomaten op sap
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel Aromat
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel Tabasco
  • 1 1/4 liter Creme fraiche
  • 3 teentjes knoflook (voor de knoflooksaus)
  • 1 1/2 Limoensap
  • 1 eetl. suiker
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 1 1/8 Liter creme fraiche
  • 1 1/2 pot calvé mayonaise
  • 1 komkommer (garnering)
  • 1 zak veldsla met rode bieten
  • 1 puntpaprika
  • 1 snufje oregano

Bereiden

Maak de garnalen schoon, kop eraf en de schil, snij de rug een stukje in en verwijder het darmkanaal. Pers de knoflook uit en giet een flinke scheut knoflook in een schaal en roer met een flinke scheut olie peper en zout alles goed doorelkaar. Afdekken en 1 uurtje wegzetten in de koelkast. Knoflook saus: Pel de knoflook en pers deze in een schaaltje, halve pot calvé mayonaisse erbij de suiker en limoen en craime fraiche en wat peper goed doorelkaar roeren. Snij de ui en de paprika klein, bak deze in een hapjes pan en doe de tomaten uit blik erbij laat even koken, bak de garnalen in een andere pan in 1 minuut op hoogvuur roze, strooi de aromat bij de saus en ook de tabasco, en roer de creme fraiche er door heen, de saus moet niet te dun zijn. (eventueel wat bloem om de saus wat dikker te maken. Wat oregano erin. De garnalen erbij en nog een 1 minuut laten sudderen. Garnering de veldsla met rode bieten op het bord, flinke schep knoflooksaus er naast scheppen, daarnaast de garnalen met de saus, lekker met turksbrood.

Bronvermelding