Aardappelcremesoep met cherrytomaatjes

Soepen, Lunch, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 23-09-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 Aardappelen
  • 3/4 liter boullion
  • 1 rode ui
  • verse basilicum
  • 125 ml creme fresh
  • 8 cherry tomaatjes

Bereiden

Ik heb dit zojuist bedacht, en gemaakt van de spullen die ik in huis had. Snipper de ui, en schil de aardappel en snij deze in blokjes. Voeg in een pan olijfolie toe, en bak daarin de ui met aardappelblokjes. Daarna voeg je de boullion to en laat je dit 20 minuten koken. Intussen snij je de cherry tomaatjes in vieren. Als de aardappelblokjes zacht zijn kan je het mengsel gaan pureren met de staafmixer. Hierna voeg je de creme fresh en cherry tomaatjes door en verwarm je het gerecht nog even. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. En bij het opdienen kan je nog wat gescheurde blaadjes basilicum op de soep leggen

Materialen

Staafmixer

Bronvermelding